JURAinfo
német mészkőbánya képviselet
Magyarországon
Tel: 06 30 55 77 500
Csiszolt, polírozott felület
Jura beige, csiszolt

A mészkövek csiszolása, polírozása az egyik legáltalánosabb felületképzési módszer. Minél finomabbra csiszolják (vagy polírozzák) a követ, színe annál mélyebb, éretebb, míg felülete egyre fényesebb lesz.
Polírozás (nagyon finom csiszolás) esetén tükröződés alakul ki, azaz "csillogóbb" lesz polírozás során a mészkő. A fényességével azonban egyre többet veszít tapadásából is. A felpolírozott mészkő már kifejezetten csúszásveszélyes. Az EU-s törekvések, de az ésszerű felhasználás is arra mutat, hogy a polírozott felületű mészköveket inkább beltéri falburkolatként célszerű felhasználni.
Járólap esetén a normák szerint C220 finomságig célszerű csiszolni a mészköveket (matt csiszolt mészkő).
Kültéri járólapok - főlek nagyforgalmú helyek - esetében eleve kiemelt szempont a csúszásveszély elkerülése. Ilyen esetben célszerű a még durvább csiszolást, vagy más, érdesebb felületkezelési eljárást választani (pl. kefélt, homokfújt)

Kültéren a polírozást falfelületek esetében sem javasoljuk, mivel kültéren idővel egyenetlenül elvesztheti a fényét a lap.

Ablakpárkányok, fedlapok, díszítő kövek, kerítéselemek stb... esetében a csiszolt felületképzés ideális választás lehet.

Jura beige, C220 csiszolt
A képen Jura beige, C220-ig csiszolt (mattcsiszolt) mészkő látható (padló). A kandalló burkolása C220-ig csiszolt Jura erezett lap.

Jura erezett, csiszolt

Felületképzések
beige gold erezett szürke kevert solnhofeni
csiszolt kefélt stokkolt homokfújt antikolt egyéb
D-85072 Eichstätt, Willibaldstr 38
Tel:(00-49) 8421-9730-0
https://www.verostone.de
web: www.mys.hu