JURAinfo
német mészkőbánya képviselet
Magyarországon
Tel: 06 30 55 77 500
A felületképzésről
A Jura mészköveket tömbként bányásszák, és így kerülnek az üzembe, ahol felszeletelik, felvágják e tömböket, majd az így kapott táblákat (szükség szerint) darabolják, illetve felületüket alakítják különböző mechanikai, esetleg vegyi eszközökkel, anyagokkal.
A Jura mészkövek ideális tömörsége teszi lehetővé, hogy számtalan módon megmunkálják a felületét. A leginkább elterjed felületképzési módszerek a különböző finomságú csiszolások, illetve a felületek karcolása, barázdálása, vésése, faragása. Ugyanazon mészkőtábla más jelleget ölt a különböző felületképzések során. Többek között a variációk kimeríthetelen száma teszi megunhatatlanná a Jura mészköveket. Az alábbiakban a leginkább elterjedt módszerekre mutatunk rá.
beige gold erezett szürke kevert solnhofeni
beige gold erezett szürke kevert solnhofeni
csiszolt, polírozott kefélt stokkolt homokfújt antikolt egyéb
A tömítésről
Érdemes külön megemlíteni a felületkezelés során alkalmazott esztétikai, illetve funkcionális szerepet játszó hézagtömítést. A mészkövek szerkezete lyukacsos lehet. Beltéri felhasználásnál ezek az apró lyukacsok jellemzően nem kívánatosak - például a nehezebb tisztíthatóság, illetve a lyukacskák környékének esetleges málása miatt. Ezért a beltérre szánt mészköveket a felületkezelés során egy speciális anyaggal tömítik. Kültéri felhasználás során a tömítés már nem annyira általános, hiszen a lyukacsok révén pl. a mészkő hamarabb kiszárad, amely jobb fagyállóságot is eredményezhet.
D-85072 Eichstätt, Willibaldstr 38
Tel:(00-49) 8421-9730-0
https://www.verostone.de
web: www.mys.hu