JURAinfo
német mészkőbánya képviselet
Magyarországon
Tel: 06 30 55 77 500
Anyagminták
A Jura mészköveket színük, jellegük szerint több csoportra lehet osztani. Az évszázados tapasztalatok, és a modern vizsgálatok szerint is a különböző Jura mészkövek jellemző, illetve javasolt felhasználási területei kőzettani okok miatt eltérhet egymástól. Az alábbiakban a legjellenmzőbb Jura mészkőtipusokat ismertetjük. Kattintson a keresett mészkő fotójára!
beige gold erezett szürke kevert solnhofeni
beige gold erezett szürke kevert solnhofeni
beige gold erezett szürke kevert solnhofeni

A Jura legjellemzőbb színárnyalata a bézs, amelyet olykor sárgának, mélyebb árnyalatát goldnak (aranynak), barnának, vagy rozsdabarnának hívnak - a benne található kőzettani összetevők függvényében.
A Jura erezett (más néven vein-cut, Jura "travertin") a kő feldolgozásából, függőleges vágásából adódó jellegzetes szépségű anyag.
A szürke Jura (Magyarországon is hívják még Jura grey-nek illetve Grau-blaunak) az agyagos üledékanyag miatt kapta különleges színezetét.
A sárga és a szürke rétegek között alakul ki az úgy nevezett kevert Jura (mixed) szín.
Egy másik üledékes mészkő, a Solnhofener (solnhofeni mészkő, kelheimi kőként is ismert a hajórarakodás helye után) szintén a Jura fennsíkon bányászott üledékes mészkő, mely vékonyabb rétegződése, illetve egyéb tulajdonságai miatt is nagyobb különbség mutatkozik a bányavidék egyéb köveitől. A solnhohfeni mészkő a Föld legtömörebb, legkeményebb mészköve. Zárt felülete révén semmilyen kémiai kezelést nem igényel sem a gyártás, sem a felhasználás során (pórustömítést, vegyszeres utókezelést stb) nem igényel. Kitermelése a mai napig kézzel történik.
További információkat az anyagok saját lapjain talál. Kérem kattintson a kiválasztott mészkő fotójára!

(Kérem, ne feledje, a Jura mészkő végleges színére a megrendelő által választott felületkezelés is hatással van!)
Solnhofeni kőfejtőben
D-85072 Eichstätt, Willibaldstr 38
Tel:(00-49) 8421-9730-0
https://www.verostone.de
web: www.mys.hu